DUURZAME HERINRICHTING

Waarom?

In 2002 werd het STUK in zijn huidige vorm opgeleverd. In de voorbije 16 jaar is het gebouw onder de hoge bezoekersdruk niet gespaard gebleven van de gebruikelijke slijtage. Bovendien werd er tijdens de renovatie en nieuwbouw van 2000-2002 om budgettaire redenen weinig tot geen aandacht besteed aan de oudste bouwdelen.

Met de verkregen fondsen, waaronder de ELENA subsidie, wensen we na 16 jaar ook deze laatste bouwdelen grondig op te waarderen. Teneinde het comfort van de gebruikers – zowel personeel als bezoekers – te verhogen en de levensduur van het gebouw te verlengen.

Kort samengevat:

  • Energieverbruik verlagen
  • Toegankelijkheid sterk verbeteren
  • Levensduur gebouw en infrastructuur verlengen
copyright Joeri Thiry

Wat verandert er?

  • Enkele beglazing in het gebouw wordt vervangen door buitenschrijnwerk met hoogrendementsglas
  • Dakbedekking wordt overal herzien en krijgt extra of nieuwe isolatie
  • Re-commissioning van de huidige HVAC installatie + implementatie van een gebouwbeheersysteem
  • Omschakeling op LED-verlichting
  • Groot onderhoud van de oude gevels, dakranden en ornamenten
  • Verbetering van de toegankelijkheid van het gebouw

De uitdaging:

Het vinden van voldoende (financiële) middelen om als vzw een dergelijke renovatie uit te voeren.